Evenimente și campanii

…cu cât vremurile sunt mai noi cu atât și noi trebuie să gândim în sens nou. Gândind și acționând astfel ne vom salva țara!

Abraham Lincon


Educ-Art sprijină și încurajează tinerii în organizarea de evenimente cu iz cultural și artistic. Fie că vorbim de expoziții de artă photografică, design, concerte sau festivaluri internationale, posibilitatea de exprimare liberă este principalul mijloc de evoluție și dezvoltare personală.


Experiența dobândită prin artă ar trebui să fie vazută ca o sursă de inspirație pentru viață. Împreună creem și implementăm campanii de informare, conștientizare și educare pe teme de actualitate. Educ-Art sprijină astfel dreptul generațiilor tinere de a avea acces la experiențe artistice, sociale și culturale special concepute și create pentru ei.


Toate evenimentele generate de această divizie a platformei educaționale Educ-Art promovează implicarea, asumarea și responsabilizarea tinerilor care se vor putea implica direct prin programe de voluntariat.


Educ-Art nu se adresează doar tinerilor în cautarea succesului ci și specialiștilor, profesioniștilor din sectorul creativ: actori, regizori, dramaturgi, scenografi, scenaristi, designeri, etc.


Conferințele pentru profesioniști au scopul de a le facilita acestora accesul la tendințe și tehnici actuale, de a-i racorda la ceea ce se realizează în materie de teatru, dans, artă vizuală, dincolo de granițele țării, precum și pentru a le facilita accesul la rețele mondiale de artă.

ȘANSA, un proiect cultural pentru un viitor cu șansă tinerilor

 
 

Proiectul “Șansa” este un demers de educație prin artă performativă adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, care se realizează alături de Victory of Art și susținut de AFCN. La Școala Victory of Art s-a desfășurat proiectul “Șansa”, ce reunește traineri de actorie, improviza-ție, muzică, dans și debate sau gândire critică. Astfel, 3 mentori din domeniul teatral, Matei Lu-caci-Grunberg, Calin Mocanu și Ion Mircioagă i-au ajutat pe elevii de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din București să evolueze prin intermediul artei, pentru a-și descoperi talentele, dar mai ales pentru a se descoperi pe ei înșiși și a se dezvolta ca persoane.

Mentorii au generat plus valoare pentru acești tineri, care au nevoie de sprijin și susținere prin intermediul educației artistice. Elevii au participa la dezvoltarea abilităților de comunicare, exprimare și învățare alternativă prin teatru, muzică, dans și gândire critică. Astfel, la final au fost protagoniștii a 5 spectacole, care au fost prezentate în sistem maraton pe parcursul unei zile pe scena Teatrului de Animație Țăndărică din București.

 

Sunt foarte încântată că pot să ajut tinerii să vadă plus valoarea artei. Îmi doresc ca tinerii să se descopere prin artă, iar muzica, dansul, actoria, dezbaterile și interacțiunile le pot crea un viitor strălucit. Dincolo de a avea această șansă de a descoperi talente, mă bucur enorm că pot alături de profesorii de la Școala Victory of Art să le dăm un sens și o sansă tinerilor, care înseamnă viitorul, chiar începând de mâine. Cel mai important pentru mine ca profesor, mamă și iubitoare de talente este să ofer un cadru în care elevii să se simtă împliniți, iar în cadrul proiectului „Șansa” am avut bucuria să pot face asta”, a spus Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Șansa.

 

Se dorește ca prin intermediul proiectului ”Șansa” să se creeze un adevărat fenomen de revitalizare a învățământului prin educație alternativă teatrală, în timp ce festivalul să devină un reper pentru evenimentele dedicate teatrului adolescentin din întreaga Capitală. Pe termen mediu și lung, se are în vedere o replicare a acestui program într-un număr și mai mare de licee, dar și în școlile generale, pentru a cuprinde întreaga arie a capitalei și chiar realizarea unui program național de acest tip, dacă rezultatele ne vor confirma așteptările.

Șansa este un proiect care s-a realizat alături de Victory of Art și susținut de AFCN.

Prigoria 2023

Odată cu începerea noului an şcolar, Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART în parteneriat cu Victory of Art, au lansat proiectul PRIGORIA TEEN FEST, un proiect dedicat adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 ale Municipiului Bucureşti. Proiectul se bucură de susţinerea şi finanţarea din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5, în baza Ordonanţei nr. 51/1998, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”.

Vă vom ţine la curent cu evenimentele şi programele pe care Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART împreună cu Victory of Art le vor derula în continuare, iar totodată, vă invităm să participaţi în număr cât mai mare. Mai multe informaţii puteţi afla vizitând paginile noastre www.educ-art.ro şi www.victoryofart.com .   

Stagiune de teatru cu adolescenți