Prigoria Teen Camp

Odată cu începerea noului an şcolar, Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART în parteneriat cu Victory of Art, au lansat proiectul PRIGORIA TEEN FEST, un proiect dedicat adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 ale Municipiului Bucureşti. Proiectul se bucură de susţinerea şi finanţarea din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5, în baza Ordonanţei nr. 51/1998, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”.

PRIGORIA TEEN FEST este un proiect amplu, de educaţie prin artă şi cultură, dedicat exclusiv adolescenţilor, un manifest artistic şi social îndreptat către nevoia acestora de a se conecta cu sine şi cu ceilalţi.

PRIGORIA TEEN FEST propune tinerilor un spațiu care să-i inspire, să le descătușeze potențialul artistic, aptitudinile creative și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, dans, muzică, film, arte vizuale, media şi coaching artistic.

Autenticitatea proiectului e dată de faptul că este construit în jurul comunității de adolescenți, implicându-i direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați – actori, coregrafi, antrenori de voce, regizori de teatru și film, artiști vizuali, creatori de conținut video și coach artistic.

100 de tineri adolescenţi ce învaţă în liceele Sectorului 5 ale capitalei, s-au înscris în proiect şi au început o autentică călătorie în lumea artelor, călătorie menită să dureze 8 săptămâni. Perioada de pregătire artistică a tinerilor participanţi la proiect se va încheia la finele lunii octombrie cu Festivalul PRIGORIA TEEN FEST, eveniment care va oferi adolescenţilor bucureşteni trei zile pline de energie, culoare și diversitate culturală, printr-un program artistic creat special pentru ei. Festivalul va avea loc în perioada 24-26 Octombrie 2022 şi își propune să creeze cadrul perfect în care tinerii adolescenți să se conecteze la tematici actuale, să aibă experiențe culturale autentice, să lege prietenii noi, să dialogheze, să danseze, să facă auzită vocea generației din care fac parte. Evenimentul va oferi publicului tânăr peste 30 de ore de program variat – incluzând spectacole de teatru, dans, concerte susținute de tineri dar și de artişti consacraţi, happening-uri artistice și dialoguri inspiraționale. Toate acestea vor crea atmosfera perfectă pentru distracție și dialog.

Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”, împreună cu Centrul Cultural European pentru Educaţie prin Artă şi Cultură EDUC-ART şi Academia “Victory of Art”, adresează  o caldă şi deschisă invitaţie tuturor adolescenţilor care învaţă în liceele Sectorului 5 ale capitalei la unul dintre cele mai frumoase evenimente adresate publicului tânăr.

Festivalul “PRIGORIA TEEN FEST” se va desfăşura în vacanţa intermodulară, în zilele de 24, 25, 26 Octombrie 2022, în intervalul 12:00-21:30, la Teatrul Elisabeta (b-dul Regina Elisabeta nr. 45).  Intrarea adolescenţilor este liberă!

Mai multe informaţii puteţi afla vizitând paginile noastre www.educ-art.ro şi www.victoryofart.com.

Proiect susţinut şi finanţat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5, în baza Ordonanţei nr. 51/1998, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”.